• Evenemang idag
Tisdag
31
Augusti 2021
Glashuset, Stora salen Gislaved

Jennie Abrahamson

Varför inte avsluta en helt vanlig tisdag med konsert och en smakrik soppa?

Jennie Abrahamsons femte album "Reverseries" släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva - en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. Under året som följt har Jennie turnerat med sitt band i Europa, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och Deportees och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove). Hon har även gjort en unik tolkning av den klassiska låten ”My favorite things” från filmen ”Sound of Music” i en reklamfilm för Volvo.

Nu ger hon spridda solokonserter med endast piano som sällskap, för att möta 50-pers-publiken på ett mer avskalat sätt och för att "ge låtarna en omgång" som hon säger:

"Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När det bara är jag och pianot måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, och vissa låtar kan få en helt ny skrud. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat..."

Supén ingår i biljettpriset. I samarbete med Restaurang Matkulturen.

Ett mycket begränsat antal biljetter släpps till konserten.
Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, håll avstånd till andra besökare, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Boka på Tickster
I siffror

193 st

har besökt evenemanget på Gislaved.com
Boenden närmast Glashuset, Stora salen natten mellan 22 och 23 Oktober.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Glashuset, Stora salen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jennie Abrahamson, Glashuset, Stora salen

POPULÄRT I Gislaved JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Gislaved.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Gislaved. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober